phototrans.pl: dobrasm

Prace tych, którzy chcą się dostać na naszą stronę
Amalio

Re: phototrans.pl: dobrasm

Post by Amalio » 29 Oct 2012, 23:47

vecto_529 wrote: To idąc tym tropem, niektórym (głównie myślę tu o Rybniku i ścisłej okolicy) powinno się drastycznie zmniejszyć limity, bo przecież sfotografowali wszystko co się dało tam u siebie i nikogo tym już nie zainteresują. ;)
A czy to zależy odemnie? Nie.

Ja zawsze uważałem, że Rybnik to jest przegięcie na całej linii.
vecto_529

Post by vecto_529 » 30 Oct 2012, 15:04

Amalio wrote:Ja zawsze uważałem, że Rybnik to jest przegięcie na całej linii.
Więc cieszę się, że się zgadzamy w tej kwestii.

Ja jestem zdania, że warto dopuszczać świeżej krwi na TWB. Bo jedna osoba mająca limit 20 (i więcej) zdjęć, która do bólu zapycha limit nie jest w stanie zaciekawić po czasie. W rezultacie takich "serii" nawet nikt nie ogląda. Natomiast, gdy mamy do czynienia z osobą nową - tu mamy większą szansę na ujrzenie czegoś nowego. Każdy człowiek patrzy inaczej, dostrzega inne perspektywy...
ImageImageImage
mrozard

Post by mrozard » 30 Oct 2012, 15:29

Świeża krew (przynajmniej ten kandydat) już kilka razy pokazał, że potrafi robić poprawne technicznie zdjęcia. Ale nic poza tym.
dario404

Post by dario404 » 30 Oct 2012, 19:39

mrozard wrote:Świeża krew (przynajmniej ten kandydat) już kilka razy pokazał, że potrafi robić poprawne technicznie zdjęcia.....

Miedzy innymi IMHO jest to zaleta kandydata.

Większość kandydatów wstawia tak beznadziejne fotki, że szkoda komentować. Zresztą, po co komentować, jak co drugi to telefonista lub przyszywany właściciel „fotograf”.
mrozard wrote:Ale nic poza tym.
A co taki biedny kandydat musi jeszcze zrobić? - Zatańczyć?
Jak otrzyma konto to będzie miał możliwość podzielić się swoją informacją oraz fotografią. I niema tutaj żadnego znaczenia czy kandydat jest Rybnika, Warszawy z Gdańska czy „Koziej Wólki”. Jeżeli kandydat złapie bakcyla, to może pokaże znajome już miejsca z innej perspektywy.
Lukasy

Post by Lukasy » 30 Oct 2012, 20:33

Nudnych zdjęć z Gdańska jest już zbyt wiele, by akceptować kolejnego autora który potrafi zrobić poprawne technicznie zdjęcie - i nic poza tym. Niektóre lokalizacje mają wysoką poprzeczkę, ale historia pokazuje, że są jednak ludzie, którzy mimo to potrafią się przebić.
homepage: http://lukasy.kolej.org.pl/
zapraszam serdecznie, bo już czynne ponownie ;-)
tajniak007

Post by tajniak007 » 30 Oct 2012, 22:55

Niby dużo mówicie o moim mieście, ale w 100% się zgadzam. Chociaż aktualnie w tej sprawie teraz się zmieni, jeden z userów zmienił teren, zamiastu ROWu jest GOP.

A tak na temat, sądze że można dać gościowi szanse, chociaż poprzeczka tamtych terenów jest wysoka, to coś wie autor zdjęcia na temat focenia ;)
PanTograf

Post by PanTograf » 06 Nov 2012, 16:06

Limitanci czy to Ikarus, Krystian, czy Łukasz ostatnio coraz rzadziej dodają zdjęcia i to nawet niekoniecznie trójmiejskie podczas gdy taki świerzak Romsterek się rozszalał. Jestem za dolaniem świerzej krwi.
kaster

Post by kaster » 06 Nov 2012, 22:30

Heh, dyskryminacja ze względu na pochodzenie na TWB. Kto by pomyślał.
Luke_Police

Post by Luke_Police » 09 Nov 2012, 19:14

Niby takiej dyskryminacji być nie powinno. Ale z drugiej strony jeśli kandydat spełnia podstawowe wymagania i ma tego pecha, że jest z dużego miasta, gdzie zdjęć jest na pęczki, to niech się wykaże. Proponuję dogrywkę. Jeśli faktycznie potrafi dobrze fotografować pojazdy i znajdzie sposób by zaciekawić odbiorcę, to przy którymś podejściu otrzyma wreszcie konto.
decomposed05

Post by decomposed05 » 10 Nov 2012, 14:44

Luke_Police wrote:Niby takiej dyskryminacji być nie powinno. Ale z drugiej strony jeśli kandydat spełnia podstawowe wymagania i ma tego pecha, że jest z dużego miasta, gdzie zdjęć jest na pęczki, to niech się wykaże. Proponuję dogrywkę. Jeśli faktycznie potrafi dobrze fotografować pojazdy i znajdzie sposób by zaciekawić odbiorcę, to przy którymś podejściu otrzyma wreszcie konto.
+1
Post Reply