No właśnie według mnie odwrotnie - bardziej istotny chyba jest podział na rodzaje modeli niż oszacowanie w którym roku wytłoczono z foremki kawałek plastiku i jaki numer wymyślił dla niego jego właściciel, bo to jest g. nie dane. Jeżeli coś byłoby mi potrzebne w modelach, to raczej typy autobusów przez nie odwzorowywanych, niż bajki wpisywane w metryczce. Czasami sobie przeglądam co chłopaki wyczarowali z modeli Ikarusów, byłoby dość przykro szukać tego pośród kilkuset innych modeli.vecto_529 wrote:Dlatego lepiej dać osobną serię dla modeli, ale zostawić lata produkcji i rejestracje.empi wrote:Można tak, można byłoby też zostawić pod seriami autobusowymi, ale na pewno bez wpisywania dat produkcji i numerów rejestracyjnych.
Serie
Re: Serie
potrafię pracować dobrze, potrafię coś tam coś tam
http://www.phototrans.eu/15,303334,1107.html
Poproszę jakiegoś seriatora o utworzenie serii Newag 126N. Bo jako edytor zrobiłem chyba wszystko, co mogłem w tej kwestii zrobić. (poza dodaniem przewoźnika Newag)
Poproszę jakiegoś seriatora o utworzenie serii Newag 126N. Bo jako edytor zrobiłem chyba wszystko, co mogłem w tej kwestii zrobić. (poza dodaniem przewoźnika Newag)

http://phototrans.pl/15,306154,0.html
Seria 7900 by się przydała, albo 7000/7700/7900 (nie wiem jak konstrukcyjnie wygląda sprawa nowego modelu).
Seria 7900 by się przydała, albo 7000/7700/7900 (nie wiem jak konstrukcyjnie wygląda sprawa nowego modelu).
Przydałby się też nowy producent. Volvo Buses Poland...
- decomposed05
Ja poproszę nie robić scen. To, że mamy dwa berkhofy to nie zmienia faktu, ze jest jedna marka Volvo.
To chyba zart? Nawet nie chce sobie wyobrazac na ile fabryk mozna porozbijac kazda marke, powodzenia!Amalio wrote:Przydałby się też nowy producent. Volvo Buses Poland...
potrafię pracować dobrze, potrafię coś tam coś tam
Ja jebie. Czy Wy naprawdę nie wiecie co to ironia?
- decomposed05
Za ciężki ten dowcip dla mnie.