Dyskusja o knotach, czyli szukamy nowych blokerów

mike_1994

Re: Dyskusja o knotach, czyli szukamy nowych blokerów

Post by mike_1994 » 18 Apr 2010, 23:26

piotr_kosz wrote:
mike wrote:W Zachodniopomorskim chyba nie ma żadnych osób z literkami :D
Sugerujesz coś? :>
Nie, zwracam tylko uwagę na ten fakt :>
Crom

Post by Crom » 19 Apr 2010, 00:12

Inną sprawą jest nauka fotografii, szczególnie tej można powiedzieć "specjalistycznej", komunikacyjnej. Nie wiem czy pamiętasz, ale na początku każdy z nas strzelał niezłe knoty, i Ty, i ja również
Nie powiem, że nie. Czasem aż wstyd na nie spojrzeć ;) Jednak nie zaprzeczysz, że nam było nieco trudniej niż obecnie. Po pierwsze jakość sprzętu po drugie oprogramowanie i zasoby sieci. Kto by myślał o tutorialach do photoshopa na youtube czy normalnie pisanych kursach. Nasze pierwsze fotki to początki zmasowania fotografii cyfrowej, jak również inne zasady na TWB. Czasy się zmieniły, dobry sprzęt nie kosztuje fortuny a chwile poszukać i znajdzie się masę pomocy w dziedzinie obróbki. Biorąc pod uwagę, że obecnie każdy region na jakąś swoją niezależną fotogalerię (a czasem ktoś ma swoją autorską) to to są moim zdaniem kuźnie nowych talentów, zaś TWB tylko dla ludzi którzy są już ukierunkowani na dobrą fotografie i coś potrafią. Zresztą od czegoś są kluby, fora miłośnicze na których można się pytać o rady odnośnie fotek, wysyłać jakieś próby. Nawet na naszym podwórku był taki temat na forum i cierpliwie odpowiadaliśmy userom czy dana fotka nadaje się do rejestracji czy nie i co poprawić. A czy słuchali nas'zych rad to już jest inna bajka ;) IMO czasy się zmieniły i zaczynanie od knotów na TWB to już przeszłość. Nie znam żadnego nowego usera który stosowałby się do rad, bo uważa że jak już się dostał to wszyscy fuck off "bo co wy mi tu będziecie gadać". No i oczywiście uważa, że ma święte prawo wyżyć się nieco na forum kandydackim. No ale to chyba znak nowych czasów i obecnych nastolatków...
Marek Landowski

Post by Marek Landowski » 19 Apr 2010, 00:19

Dokładnie. Tendencja jest taka: staram się do momentu jak admin zaakceptuje kandydaturę, a potem to jak leci.
decomposed05

Post by decomposed05 » 19 Apr 2010, 08:12

No cóż, chyba już dawno nikomu nie podziękowaliśmy za współpracę. ;)
Bartek

Post by Bartek » 19 Apr 2010, 10:48

Czyżby kolejny odcinek "szajsolatka" czy jak to się tam zwało? :P
decomposed05

Post by decomposed05 » 19 Apr 2010, 11:52

Dzisiaj jeszcze nie ale niedługo na pewno.
empi

Post by empi » 22 Apr 2010, 12:33

No i jak, ustaliliśmy coś? Odświeżamy krew w szeregach cenzorów?
Jeśli o mnie chodzi, to zacząłem uważniej przeglądać zdjęcia i wysilam mózgownicę na sugestie i porady w polu przyczyn zablokowania zdjęcia.
potrafię pracować dobrze, potrafię coś tam coś tam
jpudlo

Post by jpudlo » 23 Apr 2010, 21:05

Naszła mnie jeszcze jedna refleksja. Aby w wypadku nowych użytkowników uniknąć takiej sytuacji, że w momencie ubiegania się o rejestrację na forum są cuda, a już na koncie pojawiają się zdjęcia o wiele klas gorsze, można wprowadzić okres przejściowy - np pół roku - kiedy będą oni ściślej obserwowani przez blokerów. Pomogłoby tu wyróżnienie pseudonimu na inny kolor (czerwony?) lub oznaczenie wyrazem w miejscu zarezerwowanym obecnie dla literek np [login użytkownika; dopisek - nowy/początkujący].
LuBus - Lubelskie autobusy i trolejbusy - www.lubus.vot.pl
Adam G.1

Post by Adam G.1 » 24 Apr 2010, 01:05

No nie wiem, to będzie powodować że poczują się od razu tymi gorszymi. Zalatuje rasizmem, nie podoba mi się raczej :)
piotr_kosz

Post by piotr_kosz » 24 Apr 2010, 09:53

Jedno na pewno możemy stwierdzić - przyda się nadzór, ponieważ niedawno mieliśmy przykład nowego kolegi z Warszawy. Na pierwsze zdjęcie dodał ładne zdjęcie z rejestracji, na drugie małe, ciasno skadrowane, poruszone i ciemne zdjęcie. Chyba nawet o taki przykład Jackowi chodziło ;).

Sposób oznaczania jest do przedyskutowania, ale widziałbym taką informację wyłącznie dla cenzorów.
Post Reply