655955
655955
Zdjęcie nr 655955
Powody: Słaba kompozycja i kadr
Nie rozumiem kompletnie cenzora, który zablokował to zdjęcie - bywały słabsze kadry, a tutaj moim zdaniem jest pokazana jakaś dynamika itp.
Nie rozumiem kompletnie cenzora, który zablokował to zdjęcie - bywały słabsze kadry, a tutaj moim zdaniem jest pokazana jakaś dynamika itp.
Re: 655955
Szału nie ma, ale do tragedii jeszcze daleko...dominik wrote:Zdjęcie nr 655955

No więc właśnie.. nie widzę powodu dla którego zdjęcie jest poza perspektywą.vecto_529 wrote:Szału nie ma, ale do tragedii jeszcze daleko...
- justforfun
Moim skromnym zdaniem bloker wyrzucając to zdjęcie powinien podać jakieś konkretne powody bo tak samo uważam, że zdjęcie nawet jak na Wawę nie jest złe a nawet powiedziałbym, że jest dobre, takie inne, pomysł był.
- Adrian Henszel
Można to było dopracować nieco bardziej, choćby nie ucinając budynku, tak fotka jest bez polotu, wydaje się być robiona na zasadzie - o autobus, cyknę foto...
Tabor MPK w Wałbrzychu w latach od 1982 do 2010:

Bardziej niż budynek może blokera razić tyłek drugiego autobusu na pierwszym planie. Technicznie zdjęcie poprawne, ale ja chyba takiego bym nie dodałAdrian Henszel wrote:Można to było dopracować nieco bardziej, choćby nie ucinając budynku, tak fotka jest bez polotu, wydaje się być robiona na zasadzie - o autobus, cyknę foto...
Bóg dał nam Internet, a diabeł Neostradę.
Ja co prawda nie tamtejszy i palca do blokady nie przyłożyłem, ale wydaje mi się, że jak na Warszawę zdjęcie jest bardzo słabe i spokojnie można było darować sobie jego wrzucenie.
homepage: http://lukasy.kolej.org.pl/
zapraszam serdecznie, bo już czynne ponownie ;-)
zapraszam serdecznie, bo już czynne ponownie ;-)
Po części trochę masz rację, ale pomysł był, bo widziałem, że autobus będzie się wyłamywał zza widocznego.Adrian Henszel wrote:Można to było dopracować nieco bardziej, choćby nie ucinając budynku, tak fotka jest bez polotu, wydaje się być robiona na zasadzie - o autobus, cyknę foto...
Tyłek drugiego autobusu złapany celowo akurat, chociaż może trochę faktycznie razić.egon wrote:Bardziej niż budynek może blokera razić tyłek drugiego autobusu na pierwszym planie. Technicznie zdjęcie poprawne, ale ja chyba takiego bym nie dodał
Tematu dalej z resztą drążyć nie będę, bo wiem jakie standardy panują na galerii i chcę je jakoś podtrzymywać również, ale na przyszłość jednak fajnie by było, gdyby osoba wyrzucają poza perspektywę napisała co dokładnie nie podoba jej się na tym zdjęcie, a nie krótka notatka "Słaby kadr Słaba kompozycja".
Amen. Pod to stwierdzenie można w zasadzie podciągnąć wszystko. Nie jestem blokerem więc nie wiem na pewno, ale przypuszczam, że istnieje jakiś szymel, z którego blokujący korzystają żeby nie musieć się wysilać. Nie służy to jednak rozwojowi umiejętności zwykłych użytkowników, którzy mogą nie zrozumieć, dlaczego kadr czy kompozycja są słabe.dominik wrote: ale na przyszłość jednak fajnie by było, gdyby osoba wyrzucają poza perspektywę napisała co dokładnie nie podoba jej się na tym zdjęcie, a nie krótka notatka "Słaby kadr Słaba kompozycja".
Bóg dał nam Internet, a diabeł Neostradę.
- decomposed05
Nie tak łatwo. Słaba kompozycja to głownie wyjeżdżające z kadru autobusy, za dużo ziemi i takie tam. Tutaj jest ten autobus i jakiś taki przypadek.