Chciałbym założyć konto w tym serwisie, ponieważ moją pasją od zawsze były tramwaje. Mój dziadek w 1978 roku rozpoczął pracę w zajezdni w Będzinie, to właśnie on zaraził mnie pasją do tego cudownego środka transportu. Posiadam bardzo bogaty zasob wiedzy dotyczący historii i obecnych dziejów sieci tramwajowej w Górnośląskim Okręgu Przemysłowym, od dłuższego czasu zajmuje się również fotografią pojazdów szynowych, moim interesem jest szukanie jak najciekawszych kadrów z interesującymi motywami, których w mojej okolicy wcale nie brakuje. Uważam że jest to miejsce gdzie mógłbym dalej rozwijać swoje umiejętności fotograficzne, przy okazji przemycać w opisach zdjęć małe ciekawostki dotyczące konkretnych wagonów czy miejsc. Jestem bardzo pozytywnym człowiekiem otwartym na krytykę i pytania innych, z chęcią będę dyskutował z różnymi użytkownikami galerii.
Date: 2022-9-29
Number: #508+534
Description: Będzin, ul. Jasielska
Stary skład stopiątek z 1978 roku zbliża się do przedostatniego przystanku ma trasie malowniczej linii 27, po tym pozostanie mu tylko przekroczyć bramę jego macierzystej zajezdni. W tle można zauważyć Zamek w Będzinie, bardzo charakterystyczny i znaczący obiekt dla historii i kultury Zagłębia Dąbrowskiego.
EXIF:
Canon EOS 450D
ISO 400
F5.6
S: 1/400s
E,V: 0,35