Tagi - dyskusja
Re: Tagi
Ja mam taką propozycję, czy nie da się na stronie głównej z tagami pogrupować ich według liter i cyfr tak jak obecnie jest wyświetlana lista autorów ? Czyli osobno tagi na literę A, B, C.. i tak dalej. Zwłaszcza przydałoby się to przy tagowaniu linii, bo tych jest po prostu multum. Widzę, iż niektóre tagi są pogrupowane, ale taki sposób jaki podałem jest bardziej przejrzysty. Obecnie przeglądanie tej strony na moim kompie to normalnie masakra.
Druga sprawa - czy nie można zrobić tak, żeby wyszukiwarka tagów ignorowała wielkie litery w opisach. Nie byłoby problemu z edytowaniem. A tak po wpisaniu "Man" otrzymuje 5 wyników a przy "MAN" 190; "Przyjazna komunikacja" 6 wyników, "przyjazna komunikacja" 558...
Druga sprawa - czy nie można zrobić tak, żeby wyszukiwarka tagów ignorowała wielkie litery w opisach. Nie byłoby problemu z edytowaniem. A tak po wpisaniu "Man" otrzymuje 5 wyników a przy "MAN" 190; "Przyjazna komunikacja" 6 wyników, "przyjazna komunikacja" 558...
Napisałem o tym w poście wyżejtomikat wrote: Druga sprawa - czy nie można zrobić tak, żeby wyszukiwarka tagów ignorowała wielkie litery w opisach. Nie byłoby problemu z edytowaniem. A tak po wpisaniu "Man" otrzymuje 5 wyników a przy "MAN" 190; "Przyjazna komunikacja" 6 wyników, "przyjazna komunikacja" 558...

Když inspekce přijde a optá se: ,Máte nějakou stížnost?`, tak musíš, smrade, stát hapták, zasalutovat a odpovědět: ,Poslušně hlásím, že nemám, že jsem úplně spokojen.` - Jak to řekneš, hnuse, opakuj to!
Chyba tylko po to, aby wyszukać zdjęcia wszystkich Manów bez względu na model. Ciekawe tylko czemu nie ma np. tagów "Solaris" czy "Autosan"
?

http://phototrans.eu/16,211,0.html - ten autor wszystkie zdjęcia taguje z niepotrzebnymi tagami- napiszcie mu paowie z EA, bo od zwykłego usera koment nie ma takiej siły rażenia 

Victory shall be mine!
W miejsce tematu "Pomarańczowe gimbusy" polecam tag po prostu "gimbus" - ale proszę wrzucać tam tylko te pomalowane na pomarańczowo i odpowiednio oznaczone, żeby nie rozrosło się to do zbioru zdjęć każdego wynajętego na wycieczkę szkolną autokaru.
potrafię pracować dobrze, potrafię coś tam coś tam
Problem polega na tym, ze nigdzie tak naprawde nie jest oficjalnie okreslone jak nalezy tagowac - wszystko odbywa sie na zasadzie "gluchego telefonu"; kto spedza sporo czasu na ogladaniu zdjec, sledzi komentarze to wie; kto dostanie zjebki od innego uzytkownika, bo akurat w danym miescie trwaja jakies lokalne wojenki - to tez wie.Burdzio wrote:http://phototrans.eu/16,211,0.html - ten autor wszystkie zdjęcia taguje z niepotrzebnymi tagami- napiszcie mu paowie z EA, bo od zwykłego usera koment nie ma takiej siły rażenia
Ale juz zagraniczny uzytkownik klikajac w "Rules" na stronie glownej przeczyta jakies glupkowate wynurzenia straphanka ("robiac zdjecie rusz swoja gruba dupe 5 metrow do tylu" itp); ale jak powinien otagowac zdjecie, dodac nowe miasto i przewoznika, dodac autobus z innym producentem karoserii i podwozia to juz sie nie dowie. Do tego dochodza przyzwyczajenia z innych galerii gdzie zwykle taguje sie wszystko, bo nie ma tak klarownego podzialu na serie, przewoznikow czy miasta jak u nas.
- decomposed05
Jakby powstał jakiś zwięzły tekst to ja bym go tam umieścił. Na razie trzeba wypracować wspólne stanowisko.koziutek wrote:Problem polega na tym, ze nigdzie tak naprawde nie jest oficjalnie okreslone jak nalezy tagowac - wszystko odbywa sie na zasadzie "gluchego telefonu"; kto spedza sporo czasu na ogladaniu zdjec, sledzi komentarze to wie; kto dostanie zjebki od innego uzytkownika, bo akurat w danym miescie trwaja jakies lokalne wojenki - to tez wie.Burdzio wrote:http://phototrans.eu/16,211,0.html - ten autor wszystkie zdjęcia taguje z niepotrzebnymi tagami- napiszcie mu paowie z EA, bo od zwykłego usera koment nie ma takiej siły rażenia
Ale juz zagraniczny uzytkownik klikajac w "Rules" na stronie glownej przeczyta jakies glupkowate wynurzenia straphanka ("robiac zdjecie rusz swoja gruba dupe 5 metrow do tylu" itp); ale jak powinien otagowac zdjecie, dodac nowe miasto i przewoznika, dodac autobus z innym producentem karoserii i podwozia to juz sie nie dowie. Do tego dochodza przyzwyczajenia z innych galerii gdzie zwykle taguje sie wszystko, bo nie ma tak klarownego podzialu na serie, przewoznikow czy miasta jak u nas.
Tag Made in Poland jest świetny, ale szkoda, że są pod nim Volva i Scanie... Przecież widok Volva czy Scanii za granicą to nie to samo co Autosana.af_robert wrote:..ostatnio przyszedł mi do glowy pomysł na tag: "Made in Poland" - grupujący autobusy wyprodukowane w Polsce, a jezdzące u zagranicznych przewoznikow
..w sumie zadnych przeciwwskazan nie dostrzegam .ale moze sie myle
potrafię pracować dobrze, potrafię coś tam coś tam
No tak sie ciagle zbieram by wrzucic taki tekst po rosyjsku, by nie musiec sie potem uzerac z kazdym nowym uzytkownikiem (a jest ich coraz wiecej)... pod koniec tygodnia bede mial wiecej czasu to cos skrobne.decomposed05 wrote: Jakby powstał jakiś zwięzły tekst to ja bym go tam umieścił. Na razie trzeba wypracować wspólne stanowisko.
http://phototrans.eu/14,376158,0.html - to w końcu kiedy stosujemy tag przyjazna komunikacja? Takim sposobem, to ja taki tag mogę dać przy 90% swoich zdjęć
Victory shall be mine!