8 lat phototrans.eu - Huta Katowice!

Dyskusje o imprezach i przejazdach specjalnych. Discussion about special journeys and bus entertainment.
busmen

Re: 8 lat phototrans.eu - Huta Katowice!

Post by busmen » 12 Mar 2010, 22:24

No wiem, wiem.
Michuss

Post by Michuss » 12 Mar 2010, 23:25

Ja wprawdzie 25 zł za siebie wpłaciłem (bo we wpłacie na konto nie widzę nic złego), ale pomysł z dopłatą do miejsc siedzących na tego typu imprezie jest, mówiąc najdelikatniej jak się da, chybiony...
dominik.dovers

Post by dominik.dovers » 13 Mar 2010, 03:01

Wcześniej pisałem ile osób było w Kielcach, wyszło po 15zł od osoby czyli taniej niż myślałem, ale gdyby tyle osób przyjechało co tu ma przyjechał (licząc, że sporo odpadnie) to by wyszło mniej niż 10zł. Wątpię by wynajem kosztował ponad 2000zł, myślę, że MAX i to duże max powinno wyjść 1000zł.
A mam pytanie czy w te koszta jest wliczony prowiant na grill/ognisko czy też trzeba płacić extra pieniądze za kawałek kiełbasy i chlebek?
busmen

Post by busmen » 13 Mar 2010, 06:52

Kiełbasę możesz sobie kupić sam, ja się obawiam opłat za możliwość skorzystania z rusztu... :)
GeorgeF

Post by GeorgeF » 13 Mar 2010, 08:39

No cóż, gorzej jak przyjdzie nam płacić klimatyczne :).
soczo_81

Post by soczo_81 » 13 Mar 2010, 09:04

"No cóż, gorzej jak przyjdzie nam płacić klimatyczne "

albo dodatkowe 10 zł za wniesienie aparatu na pokład :-)

Fajnie by było, gdyby organizator wyjaśnił, ile to ma kosztować i jak planuje rozliczyć kwestię ewentualnej nadwyżki - czyją kieszeń ona wzbogaci.
Witja

Post by Witja » 13 Mar 2010, 10:28

Wypowiem się jako osoba z GOPu, ale nie jako organizator.
Przy każdej tego typu imprezie mogą się pojawiać wątpliwości, czy ktoś nie chce na tym dodatkowo zarobić. Nie mniej jednak nie dziwię się Kisielowi, że chce się w jakiś sposób zabezpieczyć przed ewentualnym odpadnięciem jakiejś części osób, które się zapisały. Za wynajem wozu tak czy tak trzeba zapłacić, niech będzie 1200 zł, tak jak kiedyś było tu napisane. Przy 90 osobach faktycznie wówczas wyszłoby max 14 zł od osoby. Ale jak widać powoli już się zaczynają nam osoby wykruszać (kilka osób z BB - brak transportu (pociągi odwołali?)). Gdyby ustalono cenę 20 zł, wówczas żeby sam wynajem wyszedł "na zero", potrzeba 60 osób. A nuż jakimś trafem przyjedzie 50 osób (część osób może zrezygnować ze względu na możliwość wysokiej frekwencji - jazda cały dzień na stojąco w tłoku Zemunem mimo wszystko do najmilszych nie należy). Wówczas nikt nie byłby chętny dopłacić te parę złotych i organizatorzy musieliby dopłacić 200 zł z własnej kieszeni. A nie zapominajmy, że jeszcze wypadałoby podziękować jakoś kierowcy, przygotować tablice, etc. Do tego kilka razy wcześniej przejazd na Hutę, załatwianie spraw, etc. - to też kosztuje.
Druga sprawa to te miejscówki. Osobiście mi się ten pomysł też nie do końca podoba - wszak raczej nie chciałbym cały czas siedzieć w tym samym miejscu, zawsze jakaś rotacja miejsc jest. Nie mniej jednak na "Pożegnaniu Stodwójek w GOP" sporo osób narzekało, że pełno osób już w samych Katowicach zarezerwowało sobie miejsca i nie puszczali na nie nikogo innego, w efekcie nie można było nawet na chwilę sobie odpocząć. Tutaj moim zdaniem możnaby - tak jak zawsze - pozostawić tę kwestię imprezowiczom. Jest wolne, chcę siedzieć - siadam. Natomiast nie blokuję dostępu innej osobie do miejsca, podczas gdy sam nie chcę siedzieć.
slavco

Post by slavco » 13 Mar 2010, 11:02

Ja powiem inaczej: spróbujmy raz pobawić się w rezerwacje. Jak nie wyjdzie - trudno, obwinimy organizatorów. Jak się uda - okaże się, że pomysł zaskoczy, może będzie stosowany na innych imprezach.
decomposed05

Post by decomposed05 » 13 Mar 2010, 12:07

Pomysł z rezerwacjami uważam za poroniony i gdyby to nie było 8 lat phototrans.eu to na pewno bym się na takiej imprezie nie pojawił, a tak to zamieniam słowa "na pewno" na "być może".
busmen

Post by busmen » 13 Mar 2010, 12:09

Ale na co by poszły dodatkowe pieniądze? Jeżeli jakaś kasa by została to najlepiej by było, aby zasiliła budżet TWB
No i jeszcze sposób zamawiania rezerwacji. Kto pierwszy ten lepszy? A jak ktoś nie ma na stałe internetu, albo przelew z banku będzie dłużej szedł? A jak nawet będę pierwszy a organizator powie, że nie zdążyłem i na moje miejsce da jakiegoś swojego kumpla (bo przecież nie będzie można tego sprawdzić) Ogólnie więcej wad tego pomysłu niż zalet.
Post Reply