Dyskusja o knotach, czyli szukamy nowych blokerów
Re: Dyskusja o knotach, czyli szukamy nowych blokerów
Są to dane informacyjne określające całokształt twórczości danej osoby.
http://www.phototrans.eu/14,405575,0.html
Mig7(2010-04-27 13:49:09.493141)
@empi - usunęliście moje zdjęcia tego SORa, przyjmuję do wiadomości. Ale nie rozumiem, dlaczego pojawiło się jego inne BEZNADZIEJNE ujęcie z polem i samochodami w tle, mało widocznym autobusem. Jakby kogoś interesowały samochody... Może ciebie akrat pasjonuje liczenie samochodów jadących za autobusem w kierunku Kobierzyc. Ja jestem pasjonatem autobusów i tym najwyraźniej się różnimy. Całą tę "elitę z TWB" oceniam jako BURAKÓW, krytykujących każdego, a przy tym zerowych tak naprawdę autobusiarzy. Pewnie ten komentarz wyleci stąd, ale zazwyczaj tak jest i bywało w Polsce, przed 1989 rokiem, że co niewygodne - szybko trzeba usunąć.
Ferajna kolegi o nicku karosa... zdjęcia z komórek, przekonanie o własnej nieomylności, wysoka samoocena, poczucie misji, brak kultury, brak chęci do współpracy, problemy z przyjmowaniem krytyki, niewyciąganie żadnych wniosków z sugestii, brak woli rozwoju, obrażalskość. Taka postawa i pretendowanie do nietykalności uniemożliwia jakąkolwiek formę dialogu czy współpracy. Ze swojej strony odpuszczam, może inni cenzorzy będą potrafili porozumieć się z tym(i) użytkownikiem/użytkownikami.
Mój głos sprzeciwu - więcej się na ten temat nie wypowiem, bo wiem czym to może grozić.
Mig7(2010-04-27 13:49:09.493141)
@empi - usunęliście moje zdjęcia tego SORa, przyjmuję do wiadomości. Ale nie rozumiem, dlaczego pojawiło się jego inne BEZNADZIEJNE ujęcie z polem i samochodami w tle, mało widocznym autobusem. Jakby kogoś interesowały samochody... Może ciebie akrat pasjonuje liczenie samochodów jadących za autobusem w kierunku Kobierzyc. Ja jestem pasjonatem autobusów i tym najwyraźniej się różnimy. Całą tę "elitę z TWB" oceniam jako BURAKÓW, krytykujących każdego, a przy tym zerowych tak naprawdę autobusiarzy. Pewnie ten komentarz wyleci stąd, ale zazwyczaj tak jest i bywało w Polsce, przed 1989 rokiem, że co niewygodne - szybko trzeba usunąć.
Ferajna kolegi o nicku karosa... zdjęcia z komórek, przekonanie o własnej nieomylności, wysoka samoocena, poczucie misji, brak kultury, brak chęci do współpracy, problemy z przyjmowaniem krytyki, niewyciąganie żadnych wniosków z sugestii, brak woli rozwoju, obrażalskość. Taka postawa i pretendowanie do nietykalności uniemożliwia jakąkolwiek formę dialogu czy współpracy. Ze swojej strony odpuszczam, może inni cenzorzy będą potrafili porozumieć się z tym(i) użytkownikiem/użytkownikami.
Mój głos sprzeciwu - więcej się na ten temat nie wypowiem, bo wiem czym to może grozić.
potrafię pracować dobrze, potrafię coś tam coś tam
Jeśli ktoś takie zdjęcie uznaje za beznadziejne, to ja w ogóle nie będę tego komentował...
- Mateusz Machel
Kolejny frustrat? Któremu to nawet nie chciało się znaleźć zdupionego zdjęcia do zaganiania, tylko podesłał jakieś całkiem dobre? Co do pewnej grupy użytkowników, z tzw. grona Karosy, to macie rację. Empi, nie łam się i walcz z tym dalej, po prostu olewaj takie komentarze, albo wklejaj je od razu tutaj. Pewnie zaraz otrzymam jakieś PW w którym jest opisane całe moje zjebaństwo, spoko przyzwyczaiłem się.
- piotr_kosz
Ale nie zauważyliście dziwnej rzeczy?Mateusz M. wrote:z tzw. grona Karosy, to macie rację.
Z tzw. "grona Karosy", tam nikt prawie nie stosował się do przysłowiowego nakazu - "wrzuć co najlepsze". Lubin to prawdziwe zagłębie kno... dokumentalistów.
- Mateusz Machel
Knociarzy, nie bójmy się tego określenia - KNO-CIA-RZY! Dokumentaliści potrafią przedstawiać bardzo dobry poziom w niektórych przypadkach.
- p_waclawek
To może by jakoś ładnie dać do zrozumienia, że jak się komuś nie podoba, to dziękujemy za współpracę?Mateusz Machel wrote:Knociarzy, nie bójmy się tego określenia - KNO-CIA-RZY! Dokumentaliści potrafią przedstawiać bardzo dobry poziom w niektórych przypadkach.
Może nie robię rewelacyjnych zdjęć, ale również jestem zdania, że zdjęcie dokumentalne może być dobrze zrobione. Nie tyle, co dobrze technicznie - choć w przypadku tych, o których mówimy nawet to by już coś dało. No, ale to jeszcze musi się chcieć...
- piotr_kosz
Generalnie denerwuje mnie jedno - lekceważenie w stosunku do innych użytkowników.
Jeżeli na samym początku, w dziale "Kandydaci" odrzucamy zgłoszenia, w których są zdjęcia robione telefonem - mówimy takiemu interesantowi stanowcze nie.
Więc powiedzmy też "nie", temu który dodaje zdjęcia z telefonu.
Ustaliliśmy, że masówki są uzasadnione, np. kiedy autobus nie miał żadnego zdjęcia. Ok, ale co powiedzieć, kiedy autor dodaje z jednej ulicy, z jednego miejsca w Lubinie kilka zdjęć lub z terenu ochronnego huty z Głogowa?
Również powiedzmy "nie" takiej anomalii.
Naprawdę - Ci panowie nie wykazywali żadnych chęci do poprawy swojego wizerunku. Zawsze było tłumaczenie - "specjalnie dla kolegi", "mam słaby sprzęt", "lubię robić takie zdjęcia", "to jest galeria autobusów, a nie widoczków". Czas na pewną "reformację". :>
Jeżeli na samym początku, w dziale "Kandydaci" odrzucamy zgłoszenia, w których są zdjęcia robione telefonem - mówimy takiemu interesantowi stanowcze nie.
Więc powiedzmy też "nie", temu który dodaje zdjęcia z telefonu.
Ustaliliśmy, że masówki są uzasadnione, np. kiedy autobus nie miał żadnego zdjęcia. Ok, ale co powiedzieć, kiedy autor dodaje z jednej ulicy, z jednego miejsca w Lubinie kilka zdjęć lub z terenu ochronnego huty z Głogowa?
Również powiedzmy "nie" takiej anomalii.
Naprawdę - Ci panowie nie wykazywali żadnych chęci do poprawy swojego wizerunku. Zawsze było tłumaczenie - "specjalnie dla kolegi", "mam słaby sprzęt", "lubię robić takie zdjęcia", "to jest galeria autobusów, a nie widoczków". Czas na pewną "reformację". :>
to Ci wyszło!p_waclawek wrote:Może nie robię rewelacyjnych zdjęć

Ktoś dodaje tu zdjęcia z telefonu?piotr_kosz wrote:Więc powiedzmy też "nie", temu który dodaje zdjęcia z telefonu.
Nigdy nie uznawałem takich tłumaczeń, podobnie jak tekstów "jak się nie spodoba to podmienię" (choć sam kiedyś tak pisałempiotr_kosz wrote:Zawsze było tłumaczenie - "specjalnie dla kolegi", "mam słaby sprzęt", "lubię robić takie zdjęcia", "to jest galeria autobusów, a nie widoczków".

- piotr_kosz
Powiem tyle - były dodawane. Nie wiem czy autor sam usunął fotografię (ze strachu przed blokerami i userami), czy to zdjęcie zostało zablokowane.Adam wrote:Ktoś dodaje tu zdjęcia z telefonu?
Tłumaczenie było takie - "na razie robię zdjęcia telefonem, czekam na aparat". Co w praktyce oznacza - "wrzucam wszystko na TWB, traktuję go jako mój prywatny folder ze zdjęciami."