Mobilis a PKS...

Post Reply
mumin02

Mobilis a PKS...

Post by mumin02 » 13 Jul 2011, 14:21

bry,

ja w sprawie formalnej:

chodzi o mianowicie "Autobusy z ziemi świętej zmartwychwstają na ziemi Polskiej" czy Mercedesy, MANy i wszystko co doholowywane jest do nas z Zachodniego Brzegu Jordanu i moje wątpliwości co do ich "właściciela". Jak wszyscy wiemy, PKSy na Mazowszu i w Mrągowie m.in. przejął Mobilis-spółka-córka Eggedu. Praktykowane jest wpisywanie w dowodzie właściciela z Mościski, podczas, gdy wóz kula w Mławie bądź gdzie indziej.

Jest za formą wpisywania w kartę pojazdu właścicieli w postaci Mobilisu i jednocześnie danego PKSu

lub

jeśli ktoś chcę być za PKSami to opcję taką, iż np. Mercedes jest "własnością" PKSu, ale przedtem przeszedł przez "ręce" bądź jego "właścicielem" między Izraelem a PKSem był Mobilis.

Powyższa reguła obowiązywać by mogła również nowe nabytki z Kapeny z wykluczeniem czynnika Izraelskiego.

Proszę o uwagę i odpowiedź szczególnie edytorów, bo zaczynają się tworzyć wozy, które przed PKSem były "własnością" Mobilisu a są w bazie niektóre, które tego faktu nie mają zaznaczonego...
gkonig

Re: Mobilis a PKS...

Post by gkonig » 14 Jul 2011, 18:02

W kwestii formalnej (Twoja była merytoryczna):
"ziemi polskiej"
"zachodniego brzegu Jordanu" (albo w ogóle niewłaściwe - Egged, AFAIK, nie realizuje przewozów na terytorium Autonomii Palestyńskiej)
"Mościsk"

W kwestii merytorycznej: proponuję wpisywać zgodnie ze stanem prawnym, określonym choćby w DR.

mumin02 wrote: chodzi o mianowicie "Autobusy z ziemi świętej zmartwychwstają na ziemi Polskiej" czy Mercedesy, MANy i wszystko co doholowywane jest do nas z Zachodniego Brzegu Jordanu i moje wątpliwości co do ich "właściciela". Jak wszyscy wiemy, PKSy na Mazowszu i w Mrągowie m.in. przejął Mobilis-spółka-córka Eggedu. Praktykowane jest wpisywanie w dowodzie właściciela z Mościski, podczas, gdy wóz kula w Mławie bądź gdzie indziej.
Marek Landowski

Re: Mobilis a PKS...

Post by Marek Landowski » 30 Jul 2011, 18:11

Od razu pod Egged podpinaj...

Podpinamy pod tego, kto jest w DR, tak jak napisał Grzesiek.
Post Reply