Śladami WPK Tarnów - impreza komunikacyjna Jelczem PR110M.

Dyskusje o imprezach i przejazdach specjalnych. Discussion about special journeys and bus entertainment.
Post Reply
justforfun

Śladami WPK Tarnów - impreza komunikacyjna Jelczem PR110M.

Post by justforfun » 03 Aug 2011, 19:00

Tarnowscy miłośnicy komunikacji miejskiej i zbiorowej zapraszają na imprezę komunikacyjną „Śladami WPK Tarnów”.

Będziemy podróżować jedną z ostatnich Peerek na ON w Tarnowie o numerze bocznym #154. Wóz ten posiada windę dla inwalidów (niesprawną oczywiście ;D) charakterystyczny dla silnika Leylanda dźwięk oraz niebywały klimat. Jest to jedna z najlepiej utrzymanych Peerek w Tarnowie, niestety rezerwowa z powodu braku kabiny.

Odwiedzimy najbardziej malownicze pętle w okolicach Tarnowa, będziemy jeździć po starych trasach WPK, tam gdzie MPK niestety nie dociera. Liczne górki i wzniesienia zagwarantują cudowny ryk silnika.
Przewidywana trasa przejazdu (może ulec zmianom): Dworzec PKP – Pułaskiego - Mościckiego – Kwiatkowskiego – Witosa – Kępa Bogumiłowicka – Ostrów – Wiechrzosławice – Niwka – Radłów – Biskupice Radłowskie – Niedomice – Ilkowice – Łukowa – Śmigno – Pawęzów – Krzyska – Spokojna – Błonie – al. Jana Pawła II – Słoneczna – Lwowska – Okrężna – Braci Saków – Skrzyszów – Szynwałd – Skrzyszów – Trzemeszna - Łękawica – Łękawka – Poręba Radlna – Radlna – Świebodzin – Kłokowa – Rzuchowa – Pleśna - Szczepanowice – Błonie – Zgłobice – Koszyce Wielkie – Koszycka – Chrobrego – Warneńczyka – Mieszka I – Koszycka – Krakowska – Do Huty (grill) – Krakowska Planty.

Trasa w gogle maps: http://maps.google.pl/maps/ms?msid=2007 ... 4,0.055747

Termin imprezy to 20 sierpnia 2011 (sobota). Planowany początek to godzina 10 przy Dworcu PKP (po przyjeździe autobusów ze strony Nowego Sącza i Mielca oraz pociągów ze strony Krakowa i Rzeszowa. Zakończenie około godziny 19 na przystanku Krakowska Planty (najbliższy przystanek ZKM przy PKP i PKS) . Cena przejazdu to 25 zł (w zależności od liczby uczestników może być mniejsza).

Atrakcje: liczne fotoruchy i fotostopy, przednia zabawa, grill na lokomotywowni (prowiant w zakresie własnym), wspaniałe dźwięki silnika :)

Wszelkie pytania odnośnie imprezy proszę kierować na GG lub PW
35739229 – Justforfun | 20326864 – JelczU (dimq96)

Zgłoszenia przyjmowane są pod adresem e-mail: impreza154@10g.pl lub na GG 35739229. W zgłoszeniu proszę podać nick, imię, oraz miasto z którego się przyjeżdża :) Zbieramy uczestników do 18.08.2011 godzina 20 :)

Impreza nie odbędzie się jeżeli nie uzbieramy 15 osób!

Fotki wozu: http://phototrans.eu/14,334099,0,Jelcz_PR110M_154.html, http://phototrans.eu/14,401424,0,Jelcz_PR110M_154.html,
oraz plakat imprezy: http://imageshack.us/photo/my-images/23 ... preza.jpg/

Proszę o dodanie na główną ;)
justforfun

Re: Śladami WPK Tarnów - impreza komunikacyjna Jelczem PR110

Post by justforfun » 16 Aug 2011, 15:34

Z powodu braku chętnych impreza zostaje odwołana.
Nie liczcie na jakiekolwiek imprezy w Tarnowie ponieważ zanim wszystko dograłem miałem masę chętnych a jak przyszło co do czego to nie ma nikogo. Tak więc dzięki :)
MZ

Post by MZ » 16 Aug 2011, 19:38

No cóż, to Twoja decyzja, ale uważam, że zdecydowanie pospieszyłeś się z odwołaniem imprezy. W ogłoszeniu było napisane, że na zgłoszenia czekacie do 18.08.2011, do godziny 20. Dzisiaj mamy dopiero 16 sierpnia, więc trzeba było poczekać z decyzją do końca terminu zgłoszeń. W przeciwnym wypadku wychodzi to niepoważnie. A jeśli musiałeś to wiedzieć dziś, to trzeba było dać krótszy czas na zgłaszanie się. Z własnego doświadczenia przy organizacji imprez komunikacyjnych wiem, że wiele osób zgłasza się w ostatniej chwili (nawet ponad 50% wszystkich uczestników danej imprezy), kiedy mają już pewność, że na pewno będą mogli przyjechać (nie licząc zdarzeń losowych). Swoje zgłoszenie miałem wysłać jutro; wiem też, że na przykład e0n też się szykował na wyjazd do Tarnowa (ale nie wiem, czy już się zgłosił). W każdym razie - jeśli daje się konkretny termin, to czeka się do jego upływu, a nie strzela się focha już dwa dni wcześniej. Trudno, szkoda...
justforfun

Post by justforfun » 17 Aug 2011, 21:42

Sorki ale miałem o dużo za mało osób i nie opłacało mi się czekać 2 dni więcej.
Post Reply