Dziesięciolatka
- TLaskowski
Re: Dziesięciolatka
Bilety dla dwóch osób z Ostródy zakupione oczywiście na PB.
do stolicy - 20zł
powrót - 75 zł
do stolicy - 20zł
powrót - 75 zł
To tylko my z Adamem mamy bilety za złotówkę? 

Ze Szczecina po 20 zł sąs.suder wrote:To tylko my z Adamem mamy bilety za złotówkę?

Warszawa-Toruń za 6zł w dwie strony. Więc chyba nie. ;]s.suder wrote:To tylko my z Adamem mamy bilety za złotówkę?

A ja tam sobie pojadę nocnym Szczawnica - Warszawa za 40 zł 

Victory shall be mine!
A ja was przebiję i dojadę na bilecie miesięcznym ZTM!
Kończta licytacje kto ile da za przyjazd bo to nic nie wnosi. Jak będą jakieś szczegóły organizacyjne to się coś pojawi...
Kończta licytacje kto ile da za przyjazd bo to nic nie wnosi. Jak będą jakieś szczegóły organizacyjne to się coś pojawi...
W imieniu komitetu organizacyjnego przekazuję poniżej dotychczasowe ustalenia.
Tabor
Na razie kwestia jest dogrywana i ustalana. Planujemy w zależności od zapowiadanej frekwencji 2 lub 3 pojazdy. Bierzemy pod uwagę któryś z poniżej wymienionych:
- Ikarus 280.37 (bizon) nr 5254 z MZA,
- Ikarus 280.26 nr 2600 z KMKM,
- Ikarus 260.73A nr 6330 z MZA,
- Ikarus 260.04 nr 289 z KMKM,
- Jelcz 120MM/1 nr 4340 z MZA (ostatni oryginalny kwadrat - nie jest pewne czy doczeka marca),
- Berliet PR100 nr 3873 z KMKM (nasza 3-drzwiowa peera stacjonuje w Krakowie, więc raczej ciężko będzie ją wykorzystać).
Start
Dworzec Centralny godz. 9:00 (precyzyjne miejsce podamy później)
Metro Wilanowska (dworzec Polskiego Busa) godz. 10:00
Trasa:
Śródmieście, Wilanów, Ursynów, Ursus, Pruszków - kilka oczywistów warszawskich motywów z obowiązkową trylinką, brukiem gruntem itp.
Jako atrakcję specjalną planujemy wizytę w Grodzisku Mazowieckim w siedzibie Warszawskiej Kolei Dojazdowej, gdzie będzie możliwość zwiedzenia Izby Tradycji WKD, elektrowozowni oraz zapoznanie się z jednostkami EN94, które mają być w 2012 roku wycofane.
pozdrawiam i zapraszam
/s
Tabor
Na razie kwestia jest dogrywana i ustalana. Planujemy w zależności od zapowiadanej frekwencji 2 lub 3 pojazdy. Bierzemy pod uwagę któryś z poniżej wymienionych:
- Ikarus 280.37 (bizon) nr 5254 z MZA,
- Ikarus 280.26 nr 2600 z KMKM,
- Ikarus 260.73A nr 6330 z MZA,
- Ikarus 260.04 nr 289 z KMKM,
- Jelcz 120MM/1 nr 4340 z MZA (ostatni oryginalny kwadrat - nie jest pewne czy doczeka marca),
- Berliet PR100 nr 3873 z KMKM (nasza 3-drzwiowa peera stacjonuje w Krakowie, więc raczej ciężko będzie ją wykorzystać).
Start
Dworzec Centralny godz. 9:00 (precyzyjne miejsce podamy później)
Metro Wilanowska (dworzec Polskiego Busa) godz. 10:00
Trasa:
Śródmieście, Wilanów, Ursynów, Ursus, Pruszków - kilka oczywistów warszawskich motywów z obowiązkową trylinką, brukiem gruntem itp.
Jako atrakcję specjalną planujemy wizytę w Grodzisku Mazowieckim w siedzibie Warszawskiej Kolei Dojazdowej, gdzie będzie możliwość zwiedzenia Izby Tradycji WKD, elektrowozowni oraz zapoznanie się z jednostkami EN94, które mają być w 2012 roku wycofane.
pozdrawiam i zapraszam
/s
Nie chciałem podawać szczegółów póki coś nie będzie dograne lepiej.
A czy #3873 nie jest za delikatny na taki tłum i trasy? Pamiętam jak na NM nim jeździłem to czuło się każdą dziurę...
A czy #3873 nie jest za delikatny na taki tłum i trasy? Pamiętam jak na NM nim jeździłem to czuło się każdą dziurę...
Były naciski, żeby dłużej nie trzymać w niepewnościmzk8044 wrote:Nie chciałem podawać szczegółów póki coś nie będzie dograne lepiej.

Ja chce ja chce!
Trzeba będzie dopłacać do miejsca w peerce?