Miejsce ciężarówek
Re: Miejsce ciężarówek
Koledzy wcześniej wyjaśnili, ( Krzychu 2012 ) iż przeniesienie zdjęć wymaga rozwiązania systemowego, tak więc "wszelkie mamrotanie" ( Jarosz 2012 ) może się schować.
No niestety. Jest impas i każdy sobie.Amalio wrote:I vice versa. Niech się skoczy mamrotanie o jakichś zdubllowanych metrykach czy o tym, że zdjęcia powinny trafić na 2.
A wspominałem o tym już w maju 2011:
empi wrote:część użytkowników za wszelką cenę chce wrzucać ciężarówki na TWB2, część dubluje te same na TWB3 i za jakiś czas będzie ogromny bałagan.
potrafię pracować dobrze, potrafię coś tam coś tam
- decomposed05
Ja mam trochę inny koncept rozwiązania tego ale to minie trochę czasu zanim zostanie to zaimplementowane.
Z tego co pamiętam zawsze w starciach opcja numer 1 kontra opcja numer 2 stawiałeś na wymyśloną przez siebie opcję numer 3, i to chyba po raz kolejny może się dobrze sprawdzić.decomposed05 wrote:Ja mam trochę inny koncept rozwiązania tego ale to minie trochę czasu zanim zostanie to zaimplementowane.
I co z tymi ciężarówkami?
Na TWB3 pojawiają się kolejne zdublowane z TWB2, w dodatku z błędami w danych, np. http://trucks.phototrans.eu/14,8866,0,J ... 45001.html
Na TWB3 pojawiają się kolejne zdublowane z TWB2, w dodatku z błędami w danych, np. http://trucks.phototrans.eu/14,8866,0,J ... 45001.html
Tak, na jakiej zasadzie będzie polegać przenikanie się danych i zdjęć TWB2 <-> TWB3? W przypadku perspektyw bazujemy na jednej grupie danych z różnie podpinanymi zdjęcioma, a tutaj są dwie grupy danych.
- decomposed05
Dlatego trzeba będzie włączyć ciężarówki do TWB2 z powrotem. Jedyne co brakuje do tego to separacji modeli bo myślę, że przewoźników nie ma co separować a dodać im atrybuty tak jak proponował to Jarosz. Czyli przewoźnik autobusowy, tramwajowy, trolejbusowy, ciężarówkowy....
Problem jest jeden, trzeba to zrobić.
Problem jest jeden, trzeba to zrobić.
- Luke_Police
No tak, problem polega na tym, że niektórzy przewoźnicy istnieją tylko na TWB Trucks, inni tu i tu. W przypadku Pol-Miedzi i podobnych operatorów, okazałoby się że przewoźnik funkcjonuje też w części kolejowej, czyli na dawnych trzech częściach fotogalerii.
- decomposed05
Dlatego nieprędko się za do zabioręLuke_Police wrote:No tak, problem polega na tym, że niektórzy przewoźnicy istnieją tylko na TWB Trucks, inni tu i tu. W przypadku Pol-Miedzi i podobnych operatorów, okazałoby się że przewoźnik funkcjonuje też w części kolejowej, czyli na dawnych trzech częściach fotogalerii.

Włączyć? :/ To przewoźnicy ciężarowi przemieszają się z autobusowymi? Serie też? A nie lepiej byłoby trzymać to osobno? :/