[Pomysł]Zemunem po Ostrzeszowie i okolicach

Dyskusje o imprezach i przejazdach specjalnych. Discussion about special journeys and bus entertainment.
Post Reply
gornik357

[Pomysł]Zemunem po Ostrzeszowie i okolicach

Post by gornik357 » 28 May 2012, 19:04

Jak wiadomo większość Tewubowiczów to wielbiciele Zemunów. Dlaczego więc nie zrobić imprezy którymś z obrzynów PKSu Ostrów Wielkopolski? Do tej pory nie było jeszcze żadnej imperzy krótkim ik160p, a trochę tego po Polsce jeździło. W dodatku są to ostatnie jeżdżące liniowo Zemuny, które w oka mgnieniu znikną z ulic, więc jest to ostatnia okazja do zrobienia przejazdu tymi pojazdami. Można by pomyśleć o jakiejś niezbyt długiej imprezie, tak aby każdy mógł spokojnie dojechać i wrócić. Ja mieszkam w Kielcach, więc nie jestem obeznany w tamtych rejonach i potrzeba by było osoby z Dolnośląskiego, bądź Wielkopolski, która ustali w miarę sensowną trasę. Ja jutro podzwonię do tego PKSu i popytam o możliwość wynajmu i o ceny. Słyszałem, że prezes tej firmy nie jest pozytywnie nastawiony do MKMów, więc lepiej się z tym nie afiszować. Lepiej używać określeń typu: "Krajoznawczy przejazd Ikarusem Zemunem dla miłośników starej motoryzacji ( ;) )" niż walić prosto z mostu "Impreza dla fotografów autobusów". Minimum 4 Zemuny są jeszcze na chodzie, więc nawet w przypadku awarii jednego mogą przydzielić innego ik160p ;). Ja osobiście polecam ten wóz:
http://phototrans.pl/14,555231,0,Ikarus ... _85ER.html
Ja ze swojej strony mogę przygotować upominki, np bilety pamiątkowe dla uczestników, oraz dechę okolicznościową. Jeżeli chodzi o sprawy formalne to wolałbym żeby załatwiał je ktoś kto mieszka bliżej, np we Wrocławiu, ale w ostateczności i ja mogę się tym zająć.

Piszcie czy jesteście chętni.
calisia555

Re: [Pomysł]Zemunem po Ostrzeszowie i okolicach

Post by calisia555 » 28 May 2012, 20:55

Obecnie prezes się zmienił i podobno jest trochę przyjaźniej nastawiony do fotografów. Ja osobiście jestem chętny + 2 osoby.
decomposed05

Post by decomposed05 » 28 May 2012, 21:35

"Bo wy sobie zdjęcia porobicie i będziecie się później z nas śmiać"
gornik357

Post by gornik357 » 28 May 2012, 22:49

calisia555 wrote:Obecnie prezes się zmienił i podobno jest trochę przyjaźniej nastawiony do fotografów. Ja osobiście jestem chętny + 2 osoby.
No to tyle dobrze. Przynajmniej nie będzie się trzeba wygłupiać tylko można to normalnie załatwić. Tak jak już pisałem- jutro do nich zadzwonię to dowiemy się czy w ogóle można wynająć Zemuna, za ile i wstępnie ustalimy datę (ja myślę o końcu czerwca, bo możliwe, że przez wakacje Zemuny będą odstawione i ich wypożyczenie nie będzie możliwe). Przypominam, że potrzebna jest osoba, która mieszka bliżej i zaproponuje jakąś trasę. Trasę wypada objechać wcześniej żeby w trakcie imprezy nie było przykrych niespodzianek, bądź ustalić ją tak, aby przebiegała tylko drogami po których na co dzień jeżdżą autobusy.
gornik357

Post by gornik357 » 30 May 2012, 16:23

Próbowałem się do nich dodzwonić. Nikt nie odbiera, ale mimo tego pożarło mi całą kasę z telefonu... Świetne podejście do klienta. Cóż, jutro jeszcze spróbuje, ale z drugiej strony to utopia, bo oni tego telefonu nie odbierają, ale niemałą kasę sobie pobierają.
Czy jest osoba, która byłaby w stanie ustalić trasę?
Lukasy

Post by Lukasy » 30 May 2012, 18:22

Proponowałbym najpierw zorientować się, czy Zemuna wypożyczą i gdzie takowe stacjonują. Po pomyślnym przejściu tych dwóch etapów do miejsca startu dobierać trasę.
homepage: http://lukasy.kolej.org.pl/
zapraszam serdecznie, bo już czynne ponownie ;-)
klewandowski

Post by klewandowski » 30 May 2012, 21:13

gornik357 wrote:Próbowałem się do nich dodzwonić. Nikt nie odbiera, ale mimo tego pożarło mi całą kasę z telefonu... Świetne podejście do klienta. Cóż, jutro jeszcze spróbuje, ale z drugiej strony to utopia, bo oni tego telefonu nie odbierają, ale niemałą kasę sobie pobierają.
Jeśli centrala załapała, to niestety impulsy lecą. Na jaki numer dzwoniłeś? http://www.pks.ostrowwlkp.pl/index.php?action=kontakt Połączenia na stacjonarne nie należą do drogich, widocznie jesteś w "drogiej" sieci.
Najlepiej bezpośrednio dzwonić na przewozy pasażerskie. Jak nie odpowiada, to na każdy inny dział. Jeśli nie przełączą to jest duża szansa, że podadzą ten właściwy numer wewnętrzny.

Code: Select all

Czy jest osoba, która byłaby w stanie ustalić trasę?
Tu należny postawić pytanie "Kto dysponuje w tych okolicach samochodem i pomoże Bartkowi w planowaniu i objeździe trasy?". Tego się nie da przeskoczyć, organizator musi naocznie wcześniej zobaczyć trasę, inaczej będą niemiłe niespodzianki.
Post Reply