Dyskusja o przewoźnikach

empi

Dyskusja o przewoźnikach

Post by empi » 26 Jul 2009, 11:55

W maju zaingerowałem w królestwo Remika viewtopic.php?f=8&t=177&start=0. Po 3 miesiącach zostało to zauważone i wywołało burzliwą dyskusję. Argumenty Remika oscylowały wokół szczegółowości historii wpisywanej przez niego, moje skupiały się wokół historycznej ciągłości przewoźników pomimo przekształceń własnościowych. Myślę, że rozwiązanie powinno objąć oba nasze stanowiska - w tej sytuacji bardzo pożądane byłoby poszerzenie karty przewoźników o pole "other information", w które można byłoby wpisywać daty przekształceń, lokalizacje zajezdni, informacje o oddziałach i lata działalności, oraz wprowadzenie możliwości dodawania większej ilości nazw dla tego samego przewoźnika, wybieranych potem przy dodawaniu zdjęcia. W ten sposób rozbudowana karta przewoźnika umożliwiłaby wpisywanie bardzo szczegółowych informacji przy zachowaniu spójności i jasności wpisanych danych.
Czy macie jakieś dalsze sugestie co do tego?
potrafię pracować dobrze, potrafię coś tam coś tam
decomposed05

Re: Dyskusja o przewoźnikach

Post by decomposed05 » 26 Jul 2009, 13:34

Ja usunąłem te oddziały automatem. Bo nie mogłem na to patrzeć :-O
padamus

Post by padamus » 26 Jul 2009, 14:02

Dzię-Q-je-my!!!
KrzychuJG

Post by KrzychuJG » 02 Sep 2009, 20:52

Mam pytanie dotyczące kwestii założenia nowego przewoźnika.
Chciałbym wprowadzić do bazy przewoźnika z miejscowości Miłków, (gm. Podgórzyn, pow. Jelenia Góra, woj. dolnośląskie) i teraz czy koniecznie muszę założyć nową miejscowość Miłków czy po prostu mogę wpisać do Podgórzyna i ew. dopisać właściwą miejscowość w rubryce "inne informacje" ?. Pytam się ponieważ Miłków to po prostu zwykła wioska a np stolica gminy itp.
Burdzio

Post by Burdzio » 03 Sep 2009, 17:57

Czy w przewoźnikowych other info., można wpisywać placówki terenowe? Przykład dla PKSu Nowy Sącz:
Placówki terenowe:
- Grybów (zlikwidowana),
- Krynica-Zdrój,
- Limanowa (usamodzielniła się.
Victory shall be mine!
JacekM1

Post by JacekM1 » 03 Sep 2009, 18:14

Burdzio wrote:Czy w przewoźnikowych other info., można wpisywać placówki terenowe? Przykład dla PKSu Nowy Sącz:
Placówki terenowe:
- Grybów (zlikwidowana),
- Krynica-Zdrój,
- Limanowa (usamodzielniła się.
chyba od tego to między innymi jest :)
Když inspekce přijde a optá se: ,Máte nějakou stížnost?`, tak musíš, smrade, stát hapták, zasalutovat a odpovědět: ,Poslušně hlásím, že nemám, že jsem úplně spokojen.` - Jak to řekneš, hnuse, opakuj to!
koziutek

Post by koziutek » 04 Sep 2009, 15:36

A czy mozna wpisywac informacje o dacie otwarcia trolejbusu, liczbie linii i częstotliwości i tym podobne kocoboły? ;) Chętnie uzupełnie takie dane dla niektórych przewoźników z CCCP.

np. cos takiego:
http://www.phototrans.eu/autobusy.php?s ... icket=1482
Paul167

Post by Paul167 » 04 Sep 2009, 20:46

koziutek wrote:A czy mozna wpisywac informacje o dacie otwarcia trolejbusu, liczbie linii i częstotliwości i tym podobne kocoboły? ;) Chętnie uzupełnie takie dane dla niektórych przewoźników z CCCP.

np. cos takiego:
http://www.phototrans.eu/autobusy.php?s ... icket=1482
Ja jestem za. Nikt chyba nie zabroni, szczególnie że takie dane są bardzo cenne, głównie dla zlikwidowanych systemów :).
Image
© Paul167
kisiel_014

Post by kisiel_014 » 05 Sep 2009, 01:53

Paul167 wrote:Ja jestem za. Nikt chyba nie zabroni, szczególnie że takie dane są bardzo cenne, głównie dla zlikwidowanych systemów :).

Tylko żeby komuś się nie nudziło i "przypadkiem" nie skasował tych danych...
JacekM1

Post by JacekM1 » 05 Sep 2009, 10:05

kisiel_014 wrote:
Paul167 wrote:Ja jestem za. Nikt chyba nie zabroni, szczególnie że takie dane są bardzo cenne, głównie dla zlikwidowanych systemów :).

Tylko żeby komuś się nie nudziło i "przypadkiem" nie skasował tych danych...
na twb wszystko widać jak na dłoni :)
Když inspekce přijde a optá se: ,Máte nějakou stížnost?`, tak musíš, smrade, stát hapták, zasalutovat a odpovědět: ,Poslušně hlásím, že nemám, že jsem úplně spokojen.` - Jak to řekneš, hnuse, opakuj to!
Post Reply