Nie nie, to nie tak.
Nie sposób dojść do dokładnych źródeł, ale wiadomo, że takiego potworka produkował włoski Carvin oraz holenderski Autoservice. Dla mnie te wozy są nie do odróżnienia, a w dostępnych informacjach o firmie Autoservice nie ma wzmianki o włoskiej licencji.
Niemniej jednak, według katalogu "Ciężarówki Świata 1999" holendrzy oferowali swój wóz jako Autoservice Bolero, a Carvin jako Interurbano.
Jakiś czas temu oglądałem dokładnie na dworcu autobus tego typu należący do PKS Biłgoraj. Znalazłem na nadwoziu i szybach napisy "Carvin" i "Bolero". Wysnułem na tej podstawie wniosek, że jest to włoskie nadwozie Carvin Bolero, a w Holandii budowano je na licencji, tak jak w Polsce Cacciamali w Kapenie. Niestety brakuje mi źródeł, by to udowodnić.
Sama nazwa "Interurbano" jest o tyle podejrzana, że po włosku znaczy po prostu "Międzymiastowy". Równie dobrze mógł to być typ wzięty z dupy, na zasadzie "Jelcz Miejski", "Carvin Międzymiastowy".
Wóz z tego linku jest o wyraźnie holenderskiej proweniencji:
http://zizengineering.com/machineinfo/i ... y_bus.html . Zatem jest to Iveco Daily 59-12 / Autoservice Bolero.