lolphoto wrote:Ok, wiem że może nie jestem tu zbytnio lubiany przez większość ale to nie powód żeby zaraz blokować fotki, które zebrały plusa
Ale przecież to czy ktoś Cię lubi, nielubi czy jak - nie rzutuje na to, czy zdjęcie zostało wywalone czy nie. Tak samo jest z plusem. Komuś może się to zdjęcie spodobać, ale przyjdzie cenzor, który uzna je za zbyt słabe i je wyrzuci - nie ma co snuć teorii spiskowych, tylko brać to na klatę.
Co do pierwszego; tutaj powód słabej kompozycji zdjęcia jest uzasadniony. Mogłeś kadrować w prawo i bardziej podpuścić autobus. Ponadto masz schodki na dziobie - przyznaj, że teraz to czytasz i widzisz, że mogłeś się lepiej przyłożyć.
Co do drugiego; sam Ci zwróciłem uwagę, że jest ciemne - cieszy mnie to, że nie pozostawiłeś tego bez odzewu, jednak nadal nie jest to zadowalający efekt. Nie wiem, jakim programem obrabiasz zdjęcia, ale szczerze polecam opcję "krzywe" znaną z programu Photoshop. Nie muszę sprawdzać, by wiedzieć, że właśnie ona pozwoliłaby Ci uzyskać dobry efekt i zdjęcie by nie wyleciało, bo prócz tego, że minimalnie leci Ci w lewo - jest przyzwoite.
Jeśli masz jakieś problemy z obróbką zdjęć - zgłoś się. Wbrew różnym opiniom - nie biję, nie gryzę - a myślę, że mogę pomóc. Tyle w temacie, pozdrawiam.