Jest to ostatni oryginalny Jelcz PR110D w PKS Radom. Do czerwca garażował w Ruszkowicach (pod Przysuchą) i tam obsługiwał przewozy szkolne. Obecnie w wakacje stoi sobie na zajezdni w Radomiu i czeka do września na szkoły.
Co do trasy - ostatnio na allegro wyczaiłem kilka Rozkładów Jazdy Autobusów na okręg 5 (kieleckie/radomskie) z lat 1976/1977, 1978/1979, 1986/1987, 1987/1988, 1990/1991 i patrząc na ilość kursów PKSu Radom w tamtych czasach poprostu oniemiałem i zmobilizowało mnie to do zorganizowania jakiegoś przejazdu po trasach tam ujętych

Zrzutka od osoby na pokrycie kosztów wynajmu w okresie wakacyjnym wyszłoby około 15-20zł. Autobus stoi w Radomiu, więc nie musiałby dojeżdżać i wracać na miejsce garażowania (jak to miało miesce przy poprzednich imprezach z PKS Radom). Wtedy firma wliczała nam dojazdy i powroty w cenę wynajmu i wychodziło troszkę drogo

Jako termin proponowałbym końcówkę sierpnia - 24 albo 31 dzień tego miesiąca (sobota), ale jeśli większości osób pasowałby inny termin to podawajcie w komentarzach który, to będzie sprawniej

Problemu z dojazdem/powrotem z Radomia raczej nie powinno być - jeździ PolskiBus (P9), jeżdżą PKSy i wszelkiej maści busy, jest również kolej. Rozkładu tej ostatniej opcji nie znam, ale +/- godziny imprezy raczej tradycyjne: 10:00 - 16:00/16:30.