Zakazane miejsca - bilblioteka dla weterana jak i nowicjusza

piotr_kosz

Re: Zakazane miejsca - bilblioteka dla weterana jak i nowicjusza

Post by piotr_kosz » 30 Sep 2009, 21:44

Podkreślę jeszcze raz charakter wątku - nie jest on ustawodawczy, tylko ma za zadanie uświadomić np. gościa z innego miasta o miejscach naprawdę obfoconych. Dam przykład swój, np. Bydgoszczy. Nie chciałem dostać się na osiedle Tatrzańskie, gdzie jest masa zdjęć (bardzo dobre warunki do robienia "fot"), a jednak pojechałem w niewiedzy. I takiej rzeczy chciałbym na przyszłość uniknąć - wolałbym nie uczyć się na własnych błędach.

Zakazy to chyba mamy cztery na TWB (formalne) - dwa z Gdyni, jeden z Katowic i Warszawy. Czy jest sens wprowadzać kolejne zakazy? Na to pytanie odpowiedzmy sobie wszyscy.

Michał (kmielczyk) - nie chodzi o ilość zdjęć, ale o jakość. Przyznaję rację, że tamte miejsca są bardzo obfotografowane z powodu np. niezbyt dużej ilości puszek i częstego kursowania autobusów. Takie miejsca kuszą. Ale zwróćmy uwagę na to co napisał Robert (af_robert) - dobre zdjęcie knotowi nie równe. Sądzę, że np. jeżeli (daję przykład z Koszalina) koledzy z Bydgoszczy dodali zdjęcie bodajże 1181 na przedostatnim przystanku przed pętlą na linii nr 1. Czy to oznacza, że musimy blokować to zdjęcie? Sądzę, że nie, ponieważ zdjęć jedynki z tego roku było bardzo mało (chyba zaledwie trzy). Również jeżeli pojazd pojawi się w nowej reklamie, również dodanie np. z Oskara Lange. Czy to oznacza, że musimy je blokować? Nie.

Takie miejscówki jak np. Dmowskiego w Słupsku (naprawdę najbliższy przykład mam pod ręką) powinny być dawno zakazane. Zdjęć z praktycznie jednego miejsca jest multum...
OmniCity

Post by OmniCity » 01 Oct 2009, 07:01

piotr_kosz wrote:Takie miejscówki jak np. Dmowskiego w Słupsku (naprawdę najbliższy przykład mam pod ręką) powinny być dawno zakazane. Zdjęć z praktycznie jednego miejsca jest multum...
Nie wiem czy zauważyłeś, ale prawie wszystkie zdjęcia są dodane przez autora o numerze 555.
piotr_kosz

Post by piotr_kosz » 01 Oct 2009, 16:39

Już Ci ktoś pisał, abyś wszystkiego nie brał na siebie.
cztram

Post by cztram » 10 Oct 2009, 12:44

piotr_kosz wrote:Już Ci ktoś pisał, abyś wszystkiego nie brał na siebie.

Zawsze możesz przed wyjazdem napisać do miłośników z danego miasta gdzie unikać potencjalnej masówki.
Blokerzy i tak wiedzą co zablokować, a po za tym odradza Ci robienie zdjęć na parkingu przy Jasnej Górze w Częstochowie, a gdybym miał Ci doradzić gdzie zrobić fajną fotkę... to nie mam pomysłu :P:P:P
padamus

Post by padamus » 10 Oct 2009, 14:27

Crom wrote:Bielsko Biała, ul. Piastowska.
... oraz przystanek Warszawska-Dworzec.
Razor 688

Post by Razor 688 » 11 Oct 2009, 19:02

No jak już mówimy o masówkach w Bielsku-Białej to dołączmy osiedle Beskidzkie oraz ul. Babiogórska. ;)
padamus

Post by padamus » 11 Oct 2009, 21:50

Razor 688 wrote:No jak już mówimy o masówkach w Bielsku-Białej to dołączmy osiedle Beskidzkie oraz ul. Babiogórska. ;)
... i od razu Złote Łany do tego...
konrad.kriegel

Post by konrad.kriegel » 12 Oct 2009, 14:28

Pomysł z wątkiem nie głupi.
Ale dopiero będzie "ok" jak WSZYSCY się ich będą stosować!
decomposed05

Post by decomposed05 » 12 Oct 2009, 14:51

A kto się nie stosuje?
umoya

Post by umoya » 24 Nov 2009, 10:44

Dodałbym również grudziądzką al. 23 Stycznia i ulice Królewską i Rapackiego. Zdjęć z tych miejsc jest do obrzydzenia, tym bardziej, że większość z nich nie ma jakichś specjalnie wymyślnych kadrów.
Post Reply