Pytanie o limity
Pytanie o limity
Witajcie, czuje sie zaniepokojony co sie dzieje na TWB z limitami, ja sam nie dodaje dużo zdjec, niektóre dobre nie są ,ale mam pytanie: Jakie są podstawy aby limit podwyższyć ?Bo nie podoba mi się osoba, która już raz wyleciała z TWB pod większością zdjęć są komentarze negatywne co do zdjęc (chodzi mi tu o pana Kopcia z Koszalina( dawniej Michalsolaris)) a ma limit 2. A niektóre osoby które dodają dobre zdjęcia mają limit 1. Proszę o odpowiedź w tej sprawie jednocześnie podkreślam że ja nie walczę o limit 2 dla mnie bo wiem że aktualnie nie zasługuję. Pozdrawiam.
- pawelzmiennik
Re: Pytanie o limity
Powiem tak - ciężka to jest sprawa...
Limity są jakimś tam wyznacznikiem umiejętności fotografa (oczywiście do pewnego stopnia - nie zawsze można im ufać). Ja osobiście również uważam, że niektóre osoby (pomijając już tu pana Kopcia) nie zasługują na "tak wysokie" limity, a inni są że tak powiem "niedocenieni"...
Jak to mówią - "SPRAWIEDLIWOŚCI TO NAWET W SĄDZIE NIERAZ NIE MA"... Każdy powinien się starać jak najlepiej potrafi - do skutku, aż zostanie zauważony... A jeżeli ktoś ma limit zbyt wysoki to ewentualnie można alarmować o takiej sytuacji... Tak uważam...

Limity są jakimś tam wyznacznikiem umiejętności fotografa (oczywiście do pewnego stopnia - nie zawsze można im ufać). Ja osobiście również uważam, że niektóre osoby (pomijając już tu pana Kopcia) nie zasługują na "tak wysokie" limity, a inni są że tak powiem "niedocenieni"...
Jak to mówią - "SPRAWIEDLIWOŚCI TO NAWET W SĄDZIE NIERAZ NIE MA"... Każdy powinien się starać jak najlepiej potrafi - do skutku, aż zostanie zauważony... A jeżeli ktoś ma limit zbyt wysoki to ewentualnie można alarmować o takiej sytuacji... Tak uważam...

@Wojtek - Wiesz mi to zwisa jaki mam limit, czy jestem na TWB itp. Jestem miłośnikiem i bez TWB się też obejdę, bo nie fotografia moją pasją, a autobusy i mechanika.
- Krzysztof II
Mi się ciężko wypowiadać w tym temacie, ale raczej są takie sytuacje.
Limity (wbrew pozorom) nie mają odzwierciedlac tylko umiejetnosci danego autora.
Jesli ktos dodaje zdjecia z GOPu czy Trojmiasta, to musi naprawde sie napocic, zeby zapracowac na wyzszy limit.
Jesli natomiast ktos potrafi czasem wybrac sie na jakies zadupie, ewentualnie czesto zdarza mu sie pokazywac sytuacje niecodzienne, ciekawe pojazdy - to mimo, ze jego prace nie są fotograficznymi arcydzielami, limit moze miec wyzszy.
I jeszcze jedna sprawa, ktora moze zdziwic niektorych - limiterzy to tez ludzie!
Nie sądze, zeby Deco czy Straszny wyżynali na swoich lodówkach kreski oznaczajace kto dodał ile ciekawych zdjec...
Czasem ktos moze pozostac przez jakis czas niezauwazony, ale moja rada jest taka: niech robi swoje - po jakims czasie to zaprocentuje.
[quote="pawelzmiennik"]Jak to mówią - "SPRAWIEDLIWOŚCI TO NAWET W SĄDZIE NIERAZ NIE MA"... [quote]
..a to akurat jest jedno z ostatnich miejsc gdzie bym jej szukal
Jesli ktos dodaje zdjecia z GOPu czy Trojmiasta, to musi naprawde sie napocic, zeby zapracowac na wyzszy limit.
Jesli natomiast ktos potrafi czasem wybrac sie na jakies zadupie, ewentualnie czesto zdarza mu sie pokazywac sytuacje niecodzienne, ciekawe pojazdy - to mimo, ze jego prace nie są fotograficznymi arcydzielami, limit moze miec wyzszy.
I jeszcze jedna sprawa, ktora moze zdziwic niektorych - limiterzy to tez ludzie!

Nie sądze, zeby Deco czy Straszny wyżynali na swoich lodówkach kreski oznaczajace kto dodał ile ciekawych zdjec...
Czasem ktos moze pozostac przez jakis czas niezauwazony, ale moja rada jest taka: niech robi swoje - po jakims czasie to zaprocentuje.

[quote="pawelzmiennik"]Jak to mówią - "SPRAWIEDLIWOŚCI TO NAWET W SĄDZIE NIERAZ NIE MA"... [quote]
..a to akurat jest jedno z ostatnich miejsc gdzie bym jej szukal

Ja myślę, że niektórzy za dużą wagę przywiązują do swoich i cudzych limitów. Jest to wszak forma "nagrody", a o nagrodę nie powinno się domagać i szarpać jury za rękaw "patrz, on ma za duży limit, a to moje zdjęcia są lepsze!".
homepage: http://lukasy.kolej.org.pl/
zapraszam serdecznie, bo już czynne ponownie ;-)
zapraszam serdecznie, bo już czynne ponownie ;-)