Zdjęcia z +
- klewandowski
Zdjęcia z +
Jak powszechnie wiadomo niektóre zdjęcia są nagradzane przez cenzorów (poprzez głosowanie). Otrzymanie plusa to zaszczyt i swoista miara uznania dla publikowanej twórczości. Odnośnik do zdjęcia tak uhonorowanego trafia na jakiś czas na stronę główną.
W związku z tym mam następujące wnioski racjonalizatorskie:
1) W części kolejowej (strona główna) znajdują się odnośniki do najwyżej ocenionych zdjęć w poszczególnych latach. W części niekolejowej również przydałoby się coś podobnego (wyświetlałyby się zdjęcia, na które oddano głosy). Obecnie po "zejściu" tych zdjęć ze strony głównej zapomina o nich duch wszelki.
2) Liczbę miniaturek na stronie głównej trzeba zwiększyć z 9 do 18-20. Obecna ilość jest daleko niewystarczająca. Dzięki temu zabiegowi można by się cieszyć widokiem swojego zdjęcia na honorowym miejscu trochę dłużej niż niecałą dobę.
3) W profilu autorów obok "Pokaż zdjęcia tego autora" proponuję umieścić drugi link z nazwą "Pokaż zdjęcia tego autora, na które oddano głosy".
Dzięki temu w łatwy sposób uzyska się dostęp do zdjęć, które się czymś wyróżniły od pozostałych. Taką twórczość zawsze miło pooglądać. Jest to również dobra kopalnia inspiracji do robienia własnych zdjęć.
W związku z tym mam następujące wnioski racjonalizatorskie:
1) W części kolejowej (strona główna) znajdują się odnośniki do najwyżej ocenionych zdjęć w poszczególnych latach. W części niekolejowej również przydałoby się coś podobnego (wyświetlałyby się zdjęcia, na które oddano głosy). Obecnie po "zejściu" tych zdjęć ze strony głównej zapomina o nich duch wszelki.
2) Liczbę miniaturek na stronie głównej trzeba zwiększyć z 9 do 18-20. Obecna ilość jest daleko niewystarczająca. Dzięki temu zabiegowi można by się cieszyć widokiem swojego zdjęcia na honorowym miejscu trochę dłużej niż niecałą dobę.
3) W profilu autorów obok "Pokaż zdjęcia tego autora" proponuję umieścić drugi link z nazwą "Pokaż zdjęcia tego autora, na które oddano głosy".
Dzięki temu w łatwy sposób uzyska się dostęp do zdjęć, które się czymś wyróżniły od pozostałych. Taką twórczość zawsze miło pooglądać. Jest to również dobra kopalnia inspiracji do robienia własnych zdjęć.
Re: Zdjęcia z +
Poprawniej gramatycznie powinno być: "Pokaż najlepsze zdjęcia autora". I tutaj nasuwa się myśl, po co - mamy portfolio, z którego mało osób korzysta. Wszystkie zdjęcia z plusami można sobie do portfolio przenieść...klewandowski wrote:"Pokaż zdjęcia tego autora, na które oddano głosy"

- klewandowski
I dlatego proponuję automatyzację.vecto_529 wrote:Poprawniej gramatycznie powinno być: "Pokaż najlepsze zdjęcia autora". I tutaj nasuwa się myśl, po co - mamy portfolio, z którego mało osób korzysta. Wszystkie zdjęcia z plusami można sobie do portfolio przenieść...klewandowski wrote:"Pokaż zdjęcia tego autora, na które oddano głosy"
Nieśmiało chciałem to zaproponować...klewandowski wrote:I dlatego proponuję automatyzację.

Podpisuje się pod propozycją KL_Radom obiema rękami i nogami.
Dobra to kto teraz napisze skrypt
?

- Luke_Police
Powiem szczerze, że do mnie nie do końca trafia taki pomysł. Portfolio moim zdaniem powinno pokazywać przekrój twórczości autora, a więc to, co według niego samego w jakiś sposób reprezentuje jego działalność fotograficzną. W moim przypadku zdjęcia z plusami i zdjęcia w portfolio w dużej części się rozmijają i podejrzewam, że nie jestem odosobnionym przypadkiem takiej sytuacji.vecto_529 wrote:Nieśmiało chciałem to zaproponować...klewandowski wrote:I dlatego proponuję automatyzację.Aby zdjęcie po otrzymaniu plusa automatycznie się do portfolio przerzucało.
Oczywiście, że tak. Portfolio to portfolio.Luke_Police wrote:Powiem szczerze, że do mnie nie do końca trafia taki pomysł. Portfolio moim zdaniem powinno pokazywać przekrój twórczości autora, a więc to, co według niego samego w jakiś sposób reprezentuje jego działalność fotograficzną. W moim przypadku zdjęcia z plusami i zdjęcia w portfolio w dużej części się rozmijają i podejrzewam, że nie jestem odosobnionym przypadkiem takiej sytuacji.vecto_529 wrote:Nieśmiało chciałem to zaproponować...klewandowski wrote:I dlatego proponuję automatyzację.Aby zdjęcie po otrzymaniu plusa automatycznie się do portfolio przerzucało.
Co do najlepszych zdjęć, to brakuje jakiegoś zestawienia. Nie ma jak dotrzeć do zdjęć, które otrzymały plusika. Sam w sumie chciałbym wiedzieć które moje zdjęcia zostały docenione.
potrafię pracować dobrze, potrafię coś tam coś tam
- decomposed05
http://www.phototrans.eu/autobusy.php?s ... a=S&plus=1
Zdjęcia, które zdobyły przynajmniej plusa ztcp.
Zdjęcia, które zdobyły przynajmniej plusa ztcp.
Również popieram ten pomysł, ponadto czasami zdjęcie ma za mało plusów by pojawić się na głównej stronie i takie też powinno wylądować w "Portfolio" czy "Najlepsze zdjęcia autora"