Porządki
Re: Porządki
http://www.phototrans.eu/14,389526,0,__ ... 06645.html
warto się zastanowić nad tym, co proponuje Mad_BOSS.
warto się zastanowić nad tym, co proponuje Mad_BOSS.
- decomposed05
Ja tam jestem za.
ok, dodałem więc serie:decomposed05 wrote:Ja tam jestem za.
- 5270 СитиРитм-12 dla nowych 12-metrowców;
- 6270 СитиРитм-15 dla nowych sztywniaków.
W 100% dokładni z ichnimi konstrukcjami nie będziemy nigdy, przez szukanie oszczędności w licencjach i nadawanie jednej nazwy wielu zupełnie innym pojazdom

A nie powinno byc raczej 5270.06 i 6270.06? W koncu nie stosujemy w seriach nazw handlowych 

Ale producent stosuje tą samą nazwę dla nowego niskopodłogowca jak i starszego HFa.koziutek wrote:A nie powinno byc raczej 5270.06 i 6270.06? W koncu nie stosujemy w seriach nazw handlowych
też się nad tym zastanawiałem, ale doszedłem do wniosku że z nazwami będzie jaśniej. Niemniej jednak, sprawa jest do dyskusjikoziutek wrote:A nie powinno byc raczej 5270.06 i 6270.06? W koncu nie stosujemy w seriach nazw handlowych

Podtyp .06 jednoznacznie wyroznia niskopodlogowcaAle producent stosuje tą samą nazwę dla nowego niskopodłogowca jak i starszego HFa.
Według ruskiego fotobusa nie. To oznaczenie posiada zarówno wysokopodłogowy jak i niskopodłogowy autobus.koziutek wrote:Podtyp .06 jednoznacznie wyroznia niskopodlogowcaAle producent stosuje tą samą nazwę dla nowego niskopodłogowca jak i starszego HFa.
Gdzie konkretnie? Pokaz na fotobusie choc jedno zdjecie przedstawiciela podtypu .06 ktory nie jest niskaczem.
W alfabetycznym spisie producentów u Wołżanina widnieją dwa modele. 5270.06 oraz 5270.06 Cityrhythm 12. Pod pierwszym kryją się HFy, a pod drugim niskopodłogowce.koziutek wrote:Gdzie konkretnie? Pokaz na fotobusie choc jedno zdjecie przedstawiciela podtypu .06 ktory nie jest niskaczem.