www.phototrans.eu: Dawid_Gdańsk

Prace tych, którzy chcą się dostać na naszą stronę
Post Reply
Dawid_Gdańsk

www.phototrans.eu: Dawid_Gdańsk

Post by Dawid_Gdańsk » 06 Mar 2012, 20:23

ImageOd dawna jestem miłośnikiem komunikacji fotografuje szczególnie w Gdańsku w końcu rodzinne miasto hehe. Fotografuje komunikacje od około 2 lat mam wprawę i uczę się na swoich błędach. Mam nadzieje, że zdjęcie się spodoba i moja propozycja zostanie słusznie przyjęta.
Pozdrawiam.
lukk

Re: www.phototrans.eu: Dawid_Gdańsk

Post by lukk » 07 Mar 2012, 10:11

Trzeba było poczekać aż autobus wyjedzie z zatoki.
Dawid_Gdańsk wrote:Mam nadzieje, że [...] moja propozycja zostanie słusznie przyjęta.
Pozdrawiam.
A może tak trochę pokory, co? :?
Bartek

Post by Bartek » 07 Mar 2012, 11:22

A w czym przeszkadza, że autobus włącza się do ruchu? Przepałów nie ma, ostrość jest, zdjęcie jest proste, latarnie nie obcięte, kadr przemyślany. Może zacząłbyś w końcu udzielać sensownych rad kandydatom a nie spamować przy każdej kandydaturze i pisać posty z których nic nie wynika?
lukk

Post by lukk » 08 Mar 2012, 01:31

Bartek wrote:Przepałów nie ma, ostrość jest, zdjęcie jest proste, latarnie nie obcięte, kadr przemyślany.
A czy ja napisałem, że jest inaczej?
Bartek wrote:Może zacząłbyś w końcu udzielać sensownych rad kandydatom a nie spamować przy każdej kandydaturze i pisać posty z których nic nie wynika?
Poza przodem Mercedesa niewiele widać. Gdyby poczekać, aż wóz wyjedzie z zatoki zdjęcie by zyskało - i to wiele. Oczywiście masz prawo się z tym nie zgodzić. Problem polega na tym, że niejednokrotnie to, co Ty nazywasz spamem, jest jedyną odpowiedzią pod kandydaturą...
Adrian Henszel

Post by Adrian Henszel » 08 Mar 2012, 05:34

Jakby wóz wyjechał z zatoki byłoby za ciasno, pojazd znalazłby się na wiacie i/lub latarni, a jego samego byłoby nie specjalnie dużo widać niż teraz, więcej boku, mniej przodu - czyli skórka za wyprawkę, a boku w tym wypadku widać wystarczająco, także argument kiepski.

Jedyne do czego można się przyczepić to ciasnota po lewej stronie wiaty i ucięty samochód po prawej - można było dać kadr w lewo, ale to drobnostki.

Zaś wyrażenie przez autora swojej nadziei o przydzielenie konta jakoś specjalnie brakiem pokory nie jest, nie napisał przecież jak duża ilość pajaców kandydujących: "Mam super zdjęcia", "muszę dodawać zdjęcia, bo są super" itp, także nie ma co się czepiać, bo można raz że zniechęcić ludzi do siebie a dwa zszargać i tak już poszarganą opinię o miłośnikach jak i samej fotogalerii. Ja zawsze powtarzam, że to jest nasze hobby, pasja, zainteresowanie - które ma łączyć a nie być powodem do drwin i czepiania się oraz braku tolerancji.

Lukk, nie chciałbym być źle zrozumiany, bo Twoje wypowiedzi nieraz pomogły niejednemu kandydatowi, ale ostatnio parę razy zauważyłem, że zacząłeś się czepiać o byle pierdołę, jakby zakrzywienie rzeczywistości nadmierną ilością tych słabych i kiepskich zdjęć nakierowała Cię na same zło i braki, polecałbym jakiś odpoczynek od komentowania kandydatur i powrót za jakiś czas, tak żeby sobie to poukładać wszystko i zresetować się, bo to do niczego dobrego nie prowadzi, a tylko coraz bardziej będzie zakrzywiało opinie i wcale nie mówię tego złośliwe, żeby Cie stąd w jakiś sposób wyrzucić czy się Ciebie pozbyć, bo co ja mogę i co by mi to dało? Po prostu nie można zatracać tej cienkiej granicy.
Tabor MPK w Wałbrzychu w latach od 1982 do 2010:
Image
maciekl2

Post by maciekl2 » 08 Mar 2012, 10:41

Dawid_Gdańsk wrote:Mam nadzieje, że zdjęcie się spodoba i moja propozycja zostanie słusznie przyjęta.
Pozdrawiam.
Bardziej niż brakiem pokory nazwałbym to użyciem (pewnie nieświadomym) niewłaściwych słów, z których stworzył się tak, a nie inaczej brzmiący związek ;)
lukk

Post by lukk » 08 Mar 2012, 11:14

Adrian Henszel wrote:Jakby wóz wyjechał z zatoki byłoby za ciasno, pojazd znalazłby się na wiacie i/lub latarni
Jakby się przyczepić, to teraz też zza wozu wyrasta latarnia - i to nie jedna ;)
Adrian Henszel wrote:więcej boku, mniej przodu - czyli skórka za wyprawkę, a boku w tym wypadku widać wystarczająco, także argument kiepski.
Ilu focących - tyle pomysłów na kadr. I bardzo dobrze, a forum jest po to, by dyskutować.
Adrian Henszel wrote:Zaś wyrażenie przez autora swojej nadziei o przydzielenie konta jakoś specjalnie brakiem pokory nie jest
Jak napisał Maciej - wygląda to na efekt złego doboru słów. Na to nie wpadłem.
Adrian Henszel wrote:Lukk, nie chciałbym być źle zrozumiany, bo Twoje wypowiedzi nieraz pomogły niejednemu kandydatowi, ale ostatnio parę razy zauważyłem, że zacząłeś się czepiać o byle pierdołę[...]
Trudno mi się odnieść do zarzutów - łatwiej by było zwrócić na to uwagę w konkretnych wątkach. Po raz kolejny - od tego jest forum, by dyskutować ;)
Bartek

Post by Bartek » 08 Mar 2012, 12:56

W takim razie wróćmy do fotografii. Moim zdaniem niczego tu nie brakuje, ale mimo wszystko dla upewnienia można by poprosić kolegę Dawida o dogrywkę ;)
karolwozniak

Post by karolwozniak » 10 Mar 2012, 16:26

Widziałem inne zdjęcia Dawida i moim zdaniem jest to osoba warta konta. ;)
Administrator

Decision

Post by Administrator » 18 Apr 2012, 02:06

User was accepted
Post Reply