Dyskusja o knotach, czyli szukamy nowych blokerów
Re: Dyskusja o knotach, czyli szukamy nowych blokerów
Że za mało autobusu w zdjęciu autobusu? Przecież jest temat "Gdzie jest autobus?" a tam jest jeszcze mniej autobusu w zdjęciu autobusu (niektórzy powiedzieliby że to zdjęcia architektury czy przyrody).
Pozdrawiam, Olek
Osobiście jestem konserwatywnym portreciarzem, który wolałby oglądać zdjęcia dobrze widocznych pojazdów. Jednak w sytuacji, gdy wozy mają po kilkanaście zdjęć, miejsca są oklepane, a fotograf chce i potrafi się rozwijać, wydaje mi się naturalne abstrahowanie od tradycyjnych ograniczających form.
potrafię pracować dobrze, potrafię coś tam coś tam
http://phototrans.pl/14,558224,0,Solari ... _1550.html
Hmm, ok - skoro ktoś wywala "niewygodne" komentarze, to zabawimy się tak. Wybaczcie, ale jak dla mnie - taki knot z Warszawy to trochę mało. Na TWB jest ponad 38,500 zdjęć ze Stolicy... Naprawdę nie uważam, by taki knot był potrzebny. Kadr ciasny, przód na skraju przepalenia (zatracony-wypalony element zderzaka), cień na masce... Samo miejsce jakim jest pętla Wiatraczna też wydaje się dawać większe możliwości, nie koniecznie w samych peronach, jest na tyle "obfocone", że zdjęcie powinno wylecieć. Jak już ktoś się decyduje na wycieczkę do najbardziej obfoconego miasta, to powinien umieć selekcjonować swoje wrzuty, a nie wpieprzać jak opętany wszystko jak leci... -.-
Hmm, ok - skoro ktoś wywala "niewygodne" komentarze, to zabawimy się tak. Wybaczcie, ale jak dla mnie - taki knot z Warszawy to trochę mało. Na TWB jest ponad 38,500 zdjęć ze Stolicy... Naprawdę nie uważam, by taki knot był potrzebny. Kadr ciasny, przód na skraju przepalenia (zatracony-wypalony element zderzaka), cień na masce... Samo miejsce jakim jest pętla Wiatraczna też wydaje się dawać większe możliwości, nie koniecznie w samych peronach, jest na tyle "obfocone", że zdjęcie powinno wylecieć. Jak już ktoś się decyduje na wycieczkę do najbardziej obfoconego miasta, to powinien umieć selekcjonować swoje wrzuty, a nie wpieprzać jak opętany wszystko jak leci... -.-

Jakoś szczególnie mi nie przeszkadza to zdjęcie, więc ja się nim nie zajmę, może inny cenzor zdecyduje.vecto_529 wrote:http://phototrans.pl/14,558224,0,Solari ... _1550.html
To prawda, że zdjęć z Warszawy jest dużo i warto szukać nowych miejscówek, ale poprzeczka stoi wyżej dla mieszkańców Warszawy, niż dla przyjezdnych - odwiedzając jakieś miasto sam bardzo często odkrywam fajne miejscówki, a potem wracam do domu, przeglądam TWB i okazuje się, że są oklepane. Dlatego zawsze jako cenzor inaczej patrzę na zdjęcia przyjezdnych, a inaczej na zdjęcia tubylców.
BTW, Robert, dlaczego Ty co chwilę na kogoś się napinasz?
potrafię pracować dobrze, potrafię coś tam coś tam
Ja wiem, że galeria chce mieć zagranicznych autorów, ale moim zdaniem ten człowiek (bencina04):
http://phototrans.pl/autobusy.php?s=501 ... _data=Send
przesadza... Wnosi to wartość ujemną do fotogalerii.
http://phototrans.pl/autobusy.php?s=501 ... _data=Send
przesadza... Wnosi to wartość ujemną do fotogalerii.
Toż to komórkowiec.
- decomposed05
Ładnie to tak podpieprzać?
Cześć, jeśli nadal szukacie blokerów, to możecie wciąć mnie pod uwagę. Jestem tutaj już kilka dobrych lat, myślę że znam się dostatecznie dobrze na rzeczy (moje zdjęcia na potwierdzenie) i mam czas się tym zajmować. Z chęcią podejmę się pracy blokera.
- projektor_ols
Jeżeli będziesz ogarniał sprawy województwa warmińsko-mazurskiego i godnie zastępował nieobecnego BorOla który nie ma czasu na TWB a ma tą zaszczytną literkę to tak, popieram tę kandydaturę!
+1, biorąc pod uwagę ilość syfnych świeżaków która tu ostatnio trafia, to ktoś jeszcze z B się przyda.